Magazijn

In een magazijn gebeurt meer dan je op het eerste gezicht ziet. Er worden verschillende bedrijfsprocessen uitgevoerd op de magazijnvloer. Soms door 1 persoon, vaak door meerdere mensen. Navraag leert dat de verschillende processen niet altijd goed op elkaar aansluiten. Tijdens het picken van een order wil de grijpvoorraad nog wel eens niet aangevuld zijn...

Overzicht

Een magazijn met goede afspraken en duidelijke regels is het ideale uitgangspunt voor magazijnautomatisering. Wilt u ook gaan automatiseren in uw magazijn, dan is het van groot belang om eerst orde op zaken te stellen. U moet een goed beeld hebben van de verschillende processen binnen uw magazijn en de daar gemaakte en geldende afspraken. Zodra het overzicht compleet is en klopt met de werkelijkheid, kan er worden begonnen met zinvol automatiseren.

Barcodering

Met behulp van barcodes en de juiste uitleesapparatuur, kan er efficienter worden gewerkt, worden veel gemaakte fouten voorkomen of sneller duidelijk, zodat ze tijdig kunnen worden hersteld en kunnen processen beter op elkaar worden afgestemd. Tenslotte is het mogelijk om 'live' informatie te genereren, zodat men op kantoor kan zien wat de status is van een bepaalde order, de voorraadpositie van (specifieke) artikelen en de inhoud van de net geloste vrachtwagen.

magazijn