Intern

Zoals internet continue beschikbaar is voor iedereen met een internet verbinding. Zo kunt u in uw eigen bedrijf een eigen internetserver (webserver) installeren. In de meeste gevallen is dit makkelijker dan u denkt, zeker als u al een eigen server heeft draaien. Deze is dan alleen voor de mensen in uw bedrijf benaderbaar.

Intranet

Dit interne internet wordt ook wel intranet genoemd. Het is een internet omgeving die (in principe) is afgeschermd van de buitenwereld. Hier kan een interne website draaien en ook een interne webapplicatie. Elke werkplek die verbonden is met het netwerk kan op die manier bij het intranet en dus ook bij de webapplicatie. Hier is geen bijzondere software voor nodig.

Extern

Heeft u medewerkers die van thuis uit kunnen werken in 'inloggen' op uw bedrijfsnetwerk? Dan kunnen ook zij bij het intranet en de daarop aangeboden webapplicatie(s). Aangezien u zelf bepaalt wie wel en wie niet kunnen thuiswerken en inloggen op de zaak, bepaalt u ook zelf wie wel en wie niet gebruik kunnen maken van de internet applicatie.

Veilig

Net als met een groot aantal websites, waar je eerst moet inloggen om bij bepaalde gedeeltes te kunnen, kan een webapplicatie ook worden beveiligd. Verschillende onderdelen zijn alleen toegankelijk voor geautoriseerde medewerkers. Op die manier bepaalt u zelf wie waar wel of niet bij kan en mag.

intranet